Program

1. A tervek szerint délelőttönként tematikus előadásokat hallgatunk a növekedésről:

  • Felnőttség és gyermekség a családban: hol a helyem a családomban? Hogyan valósítsam meg a „rám osztott” szerepet? Baj-e, hogy még otthon lakom? És ha már nem? Mi igaz rám a sztereotípiákból, mi nem? Milyen döntéseket kell hoznom, meddig terjed a felelősségem? Mennyire vagyok önálló, milyen választási lehetőségeim vannak? Milyen szinten köteleződöm el a családi szerepemben? Melyik jobb: lázadni vagy beolvadni? Milyen útmutatást ad ebben a kérdésben a Biblia?
  • Felnőttség és gyermekség a világban: mi alapján definiálom magam a világban? A foglalkozásom, a képzettségem, vagy családi helyzetem alapján? Hogyan hatnak generációmra a társadalmi trendek, a piac, pénzügy, divat, politika? Mit mond rólam és a világban forgolódásomról a Biblia?
  • Mit jelent hitben növekedni? Milyen jelei vannak a hitbeli növekedésnek? Milyen formái lehetnek a lelki életemnek? Hogyan viszonyuljunk a különböző lelkigyakorlatokhoz, formákhoz: elcsendesedés, dicsőítés, meditáció, zarándoklat, csend, imádság különböző formái, stb.?
  • Növekedés a közösségben és a szolgálatban: a jó szolgálat jutalma a még több szolgálat? Miért fenyeget a kiégés a szolgálatban? Hogyan kerülhetem el? Hogyan lehet újra örömöm a szolgálatban? Mit kezdjek a tornyosuló és soha véget nem érő feladataimmal? Hogyan osszam be okosan az időmet? Hogyan alakulhat ki helyes szemléletem a munkakörökről, a magasabb beosztású emberekről, a teljesítményről?

2. Délután egy-egy bibliai életút alapján hallunk előadásokat a növekedésről. Sámuel / József / Mózes / Dávid / Jeremiás történetének mozzanataiból megláthatjuk, hogy a keresztyén ember életében is kérdések és küzdelmek sora keresztezi a növekedés útját, Isten vezetésében ugyanakkor mégis megtapasztalhatjuk az öröm, a békesség, és a gyümölcsöző élet lehetőségeit.

3. SzAFT: Személyes, Aktuális és Fontos Témák. Az elmúlt években már hallottunk izgalmas előadásokat a védőoltásokról, a bevándorlásról, a játékosításról, a szektákról, a mobilalkalmazásokról, a mesterséges intelligenciáról és az alapjövedelem kérdéséről, a bibliai botanikáról, az evolúcióról, és más témákról. Lehet, hogy idén épp a Te témád lesz a fényképezés, a klónozás, a drónok, vagy más érdekes terület? Nem is olyan nehéz 20-30 percet beszélni róla, ha érdekel a téma! 😉

4. Egyebek:

  • Vidám sarok – szomorú sarok: mondd el örömödet és bánatodat bizalmas keretek között egy lelkésznek, lelkigondozónak!
  • Laza-napi programok: társasjátékok, mozgásos játékok, szerepjátékok, kirándulás, nevetés!
Reklámok